KOSTA glasbruk



Igår var Gunnel och jag på besök i Kosta. För att titta på KOSTA BODA ART HOTEL samt all den enorma belysning som skapats i Kosta med anlednng av pågående julmarknad där. Föga julstämning med duggregn och varmt väder men julbocken är på plats.
Kosta glasbruk är Sveriges nu äldsta konstglasbruk. Det etablerades redan 1742 av två herrar KOskull och STAehl von Holstein. Idag ägs det av Torsten Janssons, NEW WAVE GROUP AB, börsnoterat bolag. Samma bolag äger dessutom ORREFORS och BODA glasbruk.
För att kunna dra folk till denna utpost i smålandsskogarna, ca 6 mil väster om Kalmar, beslöt Torsten Jansson att bygga ett lyxhotell vid sidan om det gamla glasbruket. De närmaste dagarna ska jag presentera bilder ifrån detta hotell samt hur kvällsbeslysningen av Kosta ser ut med dryga 2 miljoner belysnignspunkter runt om i träd, på fabriksskorstenen etc.
Kosta ÄR värt att besöka under julmarknaden med alla sina unika sevärdheter. Glsabruket hålls igån hela dagarna med visningar hela tiden. Och: de många fruktansvärda butikerna , s.k. OUTLETS, drar in miljoner varje dag.
Folk handlar som galningar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0