LABORATORIEHOLMEN



Denna lilla gångbro leder in oss till Laboratorieholmen, som under Sveriges storhetstid kallades Lilla Knarrön. En del av Sveriges flottas fartyg byggdes då här, innan Karlskrona grundades och tog över som Flottans huvudstad.
Idag attraherar denna lilla holme mig personligen av två skäl: 1. Näktergalen häckar och sjunger här ute. År efter år. 2. Häggen blommar rikligt med ett stort antal träd här ute.

Här är Kattrumpebadet med dess badbrygga. Vid de vita pelarna finns fundamentet för vad som förr i tiden kallades Holmbron, som då förband Kvarnholmen med Lilla Knarrön. Badplatsen där emellan heter Holmängen och
den är fullpackad av människor om mindre än en månad. Vilken annan stad i världen kan ståta med en historisk badplats med friskt, strömmande vatten i in badplats som är en direkt förlängning av stadens Storgatan!???

Norr om Lilla Knarrön ligger Stora Knarrön som nu heter Varvsholmen. Och här bor vi! I Berlinmuren bakom Läppstiftet på 4:e = högtsa våningen sitter vi och lyssnar på näktergalen, som sjunger för oss ifrån Lilla Knarrön = Laboratorieholmen , som detta blogginlägg handlar om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0