Blomman som gäckar vinternEn och annan snöfläck finns kvar. Och marken är hård efter nattens frost. 
Ändå idag tittar Vintergäcken upp ur tjälen idag.
Ett säkert vårtecken även om dessa exemplar kommer att få såväl frost som snö på sina späda knoppar. Redan till natten spås det av vädernissarna.

JULROSEN blommar !Lite snö och is är inget hinder för de vita julrosorna när de nu vill upp i vårsolens glans.
De röda julrosorna väntar ännu på lite varmare väder. Men de kommer strax de också.

SNÖDROPPAR på gång!Nu kommer de upp i solvärmen: plus 12 grader i solen men stark västlig vind. Som förstås hjälper till att torka upp all smält snö som porlar lite överallt. Obsevera hur snödropparna växer upp rakt igenom de blad som ligger i vägen. Nu är det bråttom.

ISGATAN3 grader plus, solsken och vattendroppar överallt. Fortfarande ligger en snötuss kvar på Stugtaket men i Gatan porlar det friskt. Att ta sig ner till fots går absolut inte såvida man inte har piggar under sulorna för här ligger nu blankisen, täckt av en vattenhinna som ser till att isen blir halare än hal.
Måtte detta väder fortsätta ett par dagar till så kanske det mesta av isen försvinna?

BINA HÄMTAR MATIdag var det över 3 grader plus ute i Bigården så jag kunde inte låta bli att lyfta på locket till II:ans samhälle för att titta ner bland ramarna. Här såg jag att bin var i full gång med att hämta socker ifrån ram no 1, så nu börjar vinterklotet att lösa upp sig. Men vintern är säkert inte slut än, så...

ÅRSTIDERNAS VÄXLINGARJohannero-gatan idag, den 1:e februari,2011.
3 grader plus och snön smälter i gatan. Jämför med de tidigare månaderna den förste i varje månad.
Mulet och ganska kraftig vind, som hjälper till att torka upp.

RSS 2.0