NYÅRSAFTON 2015

 
En solig men vindig , sydost, förmiddag med plus 1 grad efter en kall frostnatt.
Tankade på vägen hit och dagspriset för diesel är 11:29.
 

JULFIRANDE 2015

 

JULSÅNGER

Efter middagen bjuder Ubbe & Max på ett urval med julsånger.
Fin avslutning på en magnifik famlijedag.
Tack musikanter !
 

GLÖGG med tilltugg..

GLÖGGTIME i väntan på Juldagsmiddagen....
 
Värden Oscar värmer upp glöggen medan Ubbe Köksmästare tänker på sitt kommande trancheringsarbete. Såsen ska ju dessutom smaksättas. Den är ju kronan på mästareverket.
Värdinnan Malin har gjort rödkålen efter konstens alla regler även om locket är på i de röda grytan.

Vacker Juldagsdukning

 
Snart är det dags ! Smaklig måltid.
 

JULDAGSMIDDAG 2015

Vår traditionella juldagsdessert : MARÄNGSVISS med jodgubbar, vildhallon och skogsblåbär. Inte helt fel. Mums fillibabba...
Och så tackar vi Portugal för några av alla dess dessertviner. 

UBBE KÖKSMÄSTARE ...

...  lär oss amatörer hur man trancherar en kalkon.
Skickligt !!!
 
Snart dags för Juldagsmiddag med alla dess tillbehör.
Och så tackar vi värdparet Malin  & Oscar för en underbart god kalkon och en trevlig. skön julhelg i familjens närvaro. Även om vi saknar Hanna, som ju är borta i Mexico.

TEKNIKENS UNDER ..

 
 
... här har pappa Oscar kopplat upp sig mot dotter Hanna och hennes pojkvän, André,  som firar julhelgen i Mexico.
Från vår sida sjöng vi julsånger för dem med Max kompanjemang på gitarr. Från Mexico-sidan fick vi på vår sida rapport om hur trevligt och gott de har de där borta. Detta är, för oss gamlingar, närmast otroligt ?
Google Hangout bjöd helt konstnadsfritt på samtalet !

JULAFTON 2015 ...

 
.. bröd, ostar och annat glömde jag att föreviga. Nu är det så dags ...
 

Sillbordet...

 
 
... med Brantevikssill, Gunnel`s löksill, Lena´s stekta strömmingsfileéer, Timmenabbens rökta ål, Ubbés sagolikt goda, gravade lax och, och, och...

Underbar skinka ..

 
... den godaste skinka vi smakat på många år. Smaskens !
 

Småvarmt på julbordet ..

 
 
Janssons frestelse, underbara revbensspjäll , prinskorv och köttbullar.

GRISKNORRALADÅB

 
... med rödbetor. Denna är jag ensam om att avnjuta .
 

Julbordstillbehör

 
 
Hugo undrar vilkensnaps han ska pröva. Om någon ?

Julfirande 2015

 
Nu är vi på plats och julens fröjder har just påbörjats. En superb grönkålssoppa med skinkmacka till att börja med.    Mycket annat att följa...

GRISKNORRAR till julbordet

 
 
Till årets julbord ska grisföttterna ersättas med grisknorrar. 4 stycken. 
Delikat !
Benen eller snarare brosket ska nu kokas av för att ge den gelé som aladåben kräver.
Det är mera kött i knorren än i foten så detta kommer att bli väldigt bra.

KALMARMOTIV

 
En kostnär med god smak, eller hur ?
Emelie Ek heter hon som skapat dessa artiklar.
De finns att köpa nere på Turistbyrån i Kalmar, Ölandshamnen.
Ubbe & Jossan´s lillhus är helt på bilden medan det i verkligheten är halvt. Men en kostnär ser ju motiven med egna ögon, så ...

MÅNADSSKIFTEN i Gatan : December 01 2015 vs. 2014.

 
Dagens starka solljus gör ett Gatan ger ett helt annat intryck än vid samma tid förra året.
November månad har varit synnerligen mild med temperaturer kring 7 grader plus nästan alla dagar. En - två frostnätt er har vi haft. Ingen snö alls. Men i förrgår var det en storm som gränsade till orkan : GORM. Här ute har vi klarat oss, som tack och lov är. Vinterhjulen är påsatta men har inte haft någon funktion så här länge. Mne runt Kalmar, speciellt någon mil söderut var det svår halka i morse, så där nere runt Vassmolösa och Halltopr har natten tydligen varit frostrik. Gatna österut syns dåligt p.g.a. det starka motljus som råder.
 
 

RSS 2.0