HÖSTFÄRGER

 
Novi belgii blommar fortfarande i sin fulla prakt även om ett och annat eklöv faller ner över dem hela tiden nu.
 
Och björkarna i bakgrunden behåller ännu sina gyllengula blad i sensommarvärmen ,13 grader.
 
 

HÖSTLÖVEN FALLER ...

 
 
... och POPEYE tar hand om dem. Nu maler han ner dem till maskmat i sitt idoga arbete.
Eklöv är annars inte mycket att ha användning av. Fortfarande är det mycker löv kvar på Gammeleken i detta extrema höstväder. 13 grader och fulltsolsken den siste oktober ! Overkligt.

PUHHH !

 
 
Så är det då klart att KFF slipper att kvala. Och bättre fotboll har jag inte sett KFF spela på många år. Faktiskt!
Här är KFF´s bäste målgörare i år Marcus Antonsson och han satte båda de straffar , som resulterade i  de två första målen i afton.

HONUNG i vardande ?

 
Här har vi ett "eget" rapsfält några hundra meter ifrån våra bisamhällen så OM ?
Nu är rapsplantorna redan så höga att det är risk för att möglet tar dem om det blir hög och långvarig snö. Annars vore det väl bövlen om vi inte ska få rapshonung under maj 2016 ?
 

NYGÄRDE

 
Rapsfält några hundra meter ifrån Bigården Johannero.
Detta ser lovande ut!
Och Nygärde gård är inramad av höstens alla färgnyanser. Sååå vackert!

KFF - gips

 
Idag tog man stygnen och gipsade om fossingen efter steloperationen den 5 oktober. 
Jag passade på att begära att man skulle gipsa i KFF´s färger om man nu skulle envisas med att kräva att jag ska springa vänsterytter mot GEFLE i sista hemmamatchen denna säsong den 26 oktober.  Måtte det bara inte bli sista matchen över huvud taget i Allsvenskan på Guldfågel Arena . Hur det än går : något blåvitt gips blir det inte i mitt liv !

Far & son hjälps åt ...

 
 
Idag var det dags att ta ut APISTAN-remsorna som nu suttit i under 8 veckors tid. Då jag inte kunde själv hjälpte Ubbe & Max mig med detta, det enda återstående arbetet med säsongens bisamhällen. Nu är de definitivt invintrade!    Håll tummarna för en gedigen övervintring.

Nu är det höst !

 
Slånbären är mogna så nu är det bara att vänta på första frostnatten. Så fort de är frostnupa är de klara att plockas.
 

PRÅMMAN FF

 
 
MAX skrev till Fritidsförvaltningen i Kalmar kommun och bad att man skulle sätta upp ett fotbollsmål, som Max och hans kompisar  kan sparka fotboll mot nere vid entrén till Klapphuset. Snabbt som tusan kom man och satte upp  detta mål, inklusive nät ute på Kattrumpeängen strax öster om Landshövdingegatan. Så  nu behöver grannarna inne i Pråmman inte oroa sig för sina fönstrerutor längre. Se upp med/ för  bilarna bara !
Nästa generation FF:are ska nu skjuta in sig på sin nya fotbollsplan. 
 

STELOPERERAD

 
Nu har läkarna gjort sitt .  Operationen började i morse klockan 07.30  och nu är jag tillbaka efter "Uppvaket". Det är fr.o.m. nu upp till mig själv att se till så att foten kommer igång igen. 
Jag har en stor spik i fossingen plus benvävnad de tog ifrån min vänstra höftkam. Så området omkring det stället ser inte helt bra ut, kan jag påstå. Bra blev det alla fall,  enligt läkarna och när de är nöjda, så måste ju jag vara detsamma. Nu måste jag "gå" med gipsad fot i sex ! veckor, utan att ens få sätta ner foten. Därefter väntar ytterligare sex veckor i gips , totalt 3 månader framöver. 
Fribbe kan med all rätt, för min del,  använda det namn han har på världens bäste fotbollspelare, Olof Mellberg ( han som lärde upp Zlatan ) : " Den hoppande kråkan ".

RSS 2.0