YMPNINGSDAGEN 2011



Min pappa, Tage, räddade en gång i tiden mitt favoritfruktträd på Jutegatan 23, ett av två gråpäronträd, som inte funnits under de senaste 20- 25 åren efter det att nuvarande fastghetsägare lät såga ner dem. Med hjälp av att ympa existerande päronträd ute på Johannero räddade pappa genen.
Nu ville jag återförsäkra mig så gott det sig göra låter och kontaktade Hushållningssällskapet för "remiss" till en specialist. Och idag har en erfaren och kunnig hortonom satt såväl en barkymp som tre klyvympar i ett närstående päromträd. Så dör det ena,  ska förhoppningsvis det andra klara sig, till dess att jag hunnit skaffa och plantera nya grundstammar, som ska ta dessa gener vidare för kommande hundra år plus??
Samtidigt ympade hortonomen Gravensteinerårsskott ifrån ett äppleträd jag imorgon tvingas såga ner p.g.a. förestående tillbyggnadsplaner. Det står i vägen , helt enkelt. Och gammalt o färdigt är det trädet under alla förhållanden.
Här tejpar och balsamerar han de färdiga ymparna så nu är det upp till mig själv att slå in dem så att kaninerna inte ska komma åt dem igen.
Tvi! Tvi! Tvi! Måtte vädret och Lyckan stå dessa ympar bi !
Som grannar med Bigården. Vitsigt, va?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0