Biodlaremuseum Zivanovic



Jovan Zivanovic började med biodling i detta distrikt i Sremski Karlovci, Fruska Gora, Serbien redan 1865. Det är nu sjunde generationen biodlare, som dessutom nu är storvinodlare.
En av sönerna blev senare t.o.m. professor i bivetenskap.
De har privat byggt upp ett biodlaremuseum, som vi fick besöka, samtidigt som man odnade med en vinprovning.
Den hann jag inte med, men jag smakade de olika honungssorterna, där de mest framträdande var deras akacia - och lindhonung.
De sålde dessutom en mjöd, 33 %-íg, och en blandning med olika nötter, aprikoser och russinsorter inlagda i flytande akaciahonung.
Den blandningen ska bli godis på ett kommande ostbord med gott vin på Johannero framöver, när barn och barnbarn samlas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0