Nya Skogsgatan

 
I Barometern hade man tidigare i veckan en stort uppslagen artikel om att kommunen inte har pengar att underhålla vägnätet med , nu när tjälen går ur marken.
Veckan före påsk kom ett stort vägbyggargäng med bulldozer, grävmaskiner och massvis med lass med kross och grus för att dra en ny väg ( återvänds- ) rakt in i skogen för att ge plats för de skogsmaskiner som nu avverkar mark väster om Ingelstorpskolan och fram till Gamletorp. Vägen måste vara ca 1,5 kilometer uppskattar jag den till. Professionellt anlagd med asfaltduk under bärlagret.
Som bilderna visar, är det ingen dålig väg man skapat men hur ska denna timmeravverkning kunna betala de kostnader som denna väg måste ha medfört?
Det ska bli intressant att följa upp detta ärende.
Barrans journalist har nu jagat ansvarig inom KK i dagarna två, utan att ha fått tag på honom.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annacarin

Det betalar sig nog. Hade man inte fixat den vägen, så hade maskiner och timmerbilar inte kunnat ta sig fram över huvud taget. Det hade inneburit att skogsägaren inte hade kunnat sköta sin skog och förmodligen fått ett vite från Skogsvårdsstyrelsen eller något. Vägen är ju dessutom inte bara för den här avverkningen, utan för framtida gallringar i närheten osv. Sanningen är väl den, att privata aktörer sköter sina vägar bättre än samhället, men samhället är ju vi... Det är inte lätt att prioritera. Skola - vägar - sjukvård - äldrevård.
Annacarin

Svar: I detta fall ägs mark och skog av Kalmar kommun.Kommunen är vi. Du har helt rätt i det.
Jim Sundström

2013-04-21 @ 10:49:07
Postat av: Rolf Olsson

Kan undra hur det är med våran skogsväg nu efter "Anderslövs-rallyt" då brukar det inte vara speciellt gångbart, hoppas de är lika duktiga att återställa den som de var hos er.

2013-04-21 @ 17:57:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0