SVARTSOPPA med krås

 
 
Och såååå god den är !
Gåsablod hade man inte tillgång till utan basen består av svinblod. Och så välkryddad och smakssatt den är. Med glögg och Maderiravin som några av många, många andra ingredienser.
Den bästa svartsoppa jag smakat , sedan Mamma Vivi´s dagar.
Kråset var egenstoppad korv med ingredienser ifrån skrovet plus risgrynsgröt. En bit av gåshalsen samt lever. Och himmabakad brödbit därtill.
 
TACK, dotter Johanna och svärson Ubbe för en delikat Fars Dags-middag ! Och inte minst för er omtanke vad gäller utvald maträtt och platsen för densamma.

Kommentarer
Postat av: Rolf Olsson

Det var illa, här nere lagas svartsoppa med basen buljong på gås och 10% gåsblod.
I gamla tider åt man därefter lutfisk, som neutraliserar fettet. Och avlutade med risgrynsgröt och därefter äpplekaka...men som sagt i gamla tiders gåsamiddagar.
Förstår att ni lät är väl smaka...själv åt jag stekt sill. Men har idag varit och käkat hos Ola i Hbg.

2013-11-10 @ 21:48:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0