KROPPKAKOR
Vi var igår bjudna på kroppkakemiddag i Haga Park på Öland.
Värdparet är specialister på att tillaga och koka denna underbara delikatess. Mjölk och OP Andersson tillhör . Förstås.
Nere i Skåne kallas de "tennisbollar". De begriper inte bättre där nere . Eller kan det ha att göra med Tretorn och Helsingborg , där man var världsmästare på att tillverka just tennisbollar ? Å andra sidan har man där så många andra specialiteter där nere i djupa södern, som inte är helt fel.
Last night we were invited for supper and the main dish was " Kroppkakor". The hosts are specialists in preparing this wonderful delicacy. Milk and a snaps belongs to this dish. Of course!
In Skåne they name these "boiled tennisballs". They don´t understand any better. Or may be they relate them to Tretorn in Helsingborg who once were world champions in producing tennisballs.
On the other hand they have numerous other specialities down there in the deep south, so it evens out i the long run.
Kommentarer
Trackback